5 Carrière Coaching Tips

Gezondheid

Een loopbaancoach is iemand die u steunt en helpt bij het bereiken van uw carrièredoelen. Een coach moet niet betrokken zijn bij activiteiten die doelloos zijn of doelloos strijd voeren. Hij of zij moet niet de politie, het leger of het brandalarm voor je zijn. Ze moeten niet hun eigen carrière in evenwicht moeten brengen met uw carrière. Een loopbaancoach is iemand die gevoelig is voor de samenvloeiing van uw ambities en angsten en die weet hoe hij u kan helpen uw loopbaan soepel en succesvol te kantelen.

Je moet een carrière beschouwen als een van de best betaalde banen voor iedereen. Je carrière is het belangrijkste en waardevolste bezit je bent geldschieters, enablers, bewakers en leraren.

Een loopbaancoach is er om je op weg te helpen, om je vertrouwen te geven en subtiele maar effectieve suggesties om je te helpen je carrièredoelen te verwezenlijken.

Tips voor loopbaanbegeleiding

Geef de voorkeur aan een loopbaancoach die objectief is, die zelf heeft geprobeerd – en gefaald – voor een loopbaan in uw specifieke werkgebied. Probeer een objectieve en toch vriendelijke coaching.

Voor een bepaald soort baan zou een loopbaancoach nodig zijn, b.v. voor degenen die het beroep van leraar gaan uitoefenen. Een loopbaancoach zou de problemen en behoeften van een bepaalde kandidaat (bv. onderwijsassistent of leraar wiskunde aan een middelbare school) in kaart brengen en met analytische vaardigheden analyseren wat voor soort persoon een geschikte kandidaat zou zijn. De antwoorden en aanbevelingen van de kandidaat worden vergeleken met de eisen van de werkgever en kunnen als basis dienen voor de aanwervingsbeslissing van de werkgever.

Loopbaancoaching is eerder een constructieve dan een destructieve activiteit. Een loopbaancoach helpt u om uw loopbaan beter te beheren. Er kunnen zich plotseling ongelukken voordoen en zij kunnen u helpen daar goede redenen voor te bedenken. Loopbaancoaches kunnen ook uw eigen loopbaan analyseren en proberen aanbevelingen te doen voor een betere benutting van uw meest vruchtbare sterke en zwakke punten.

Het doel van loopbaancoaching is de kandidaat te helpen zich beter te concentreren op het gebied of het beroep waarin hij/zij reeds werkzaam is of waarin hij/zij van plan is te gaan werken, en zijn/haar loopbaanvooruitzichten te verbeteren. Daartoe zal de coach

* analyseer het CV van de kandidaat,

* de achtergrond van de kandidaten evalueren en

* praktische oefeningen plannen op basis van de evaluatie

* u te helpen de resultaten van de evaluatie voor uzelf te interpreteren, en

* helpen je een lijst te maken van wat de baan echt vereist.

Een goede loopbaanstrateeg zal waarde toevoegen aan je bestaande zoektocht naar een baan, en zal niet bang zijn om contact op te nemen met mensen met wie je al hebt gesproken in je zoektocht naar een nieuwe baan.

2. De arbeidsmarkt wordt steeds concurrerender. Potentiële kandidaten hebben nu een betere toegang via het internet en kunnen hun curriculum vitae voor een vacature indienen, hetzij op hun eigen website, hetzij via een zoekmachine voor vacatures zoals Monster.com. De grotere toegang tot vacature-informatie via internet heeft ook aanleiding gegeven tot het gebruik van software voor het volgen van sollicitanten, waarmee sollicitanten worden bijgehouden zodat geïnteresseerden een vervolgactie kunnen ondernemen. Deze tools maken het voor werkgevers gemakkelijk om waarschijnlijke kandidaten te identificeren.

3. Recruiters zijn minder effectief geworden in het screenen van kandidaten. Het gebruik van de diensten van een recruiter kan veel werk uit handen nemen bij het vinden van een geschikte kandidaat voor een vacante baan. ontvangen automatisch cv’s op regelmatige basis, voeren snelle, gerichte zoekopdrachten uit, en voeren zelfs de nodige voorafgaande gesprekken. Voorbij zijn de dagen van faxen of het posten van C.V.s tegen hoge persoonlijke kosten. Vandaag de dag bieden personal computers, e-mail, mobiele telefoons en diaprogramma’s werkzoekenden vrijwel volledige privacy bij het uitvoeren van achtergrondcontroles.

Hoe zit het met geloofsbrieven? Controleert de werkgever je geloofsbrieven voor hij je vraagt voor een persoonlijk gesprek? Volgens de meeste werkgevers is dat niet langer het geval. Tegenwoordig stuurt een werkzoekende zijn of haar cv naar een potentiële werkgever, en in veel gevallen ontvangt de werkgever ook het cv. De kans dat een potentiële werkgever een kandidaat naar een getuigschrift vraagt, is bijna te verwaarlozen, en dit geldt des te meer in het huidige tijdperk van e-mails, die steeds meer valse aanwijzingen, spam en oplichtingsberichten kunnen bevatten.

4. Groei van deeltijdwerk. De doorsnee werknemer blijft tegenwoordig ongeveer tot zijn 50ste in zijn of haar huidige baan. Tegenwoordig willen veel werknemers tegen de pensioengerechtigde leeftijd minder werken, maar nog wel een uitkering ontvangen. Daarom hebben de meeste organisaties pensioen-, vakantie- en uitkeringsregelingen, die hen in staat stellen een deel van hun verdiensten “cadeau” te doen aan hun werknemers die het bedrijf verlaten.

5. Uit empirisch onderzoek van sociologen en economen blijkt dat hoe meer kennis iemand heeft over een loopbaan, hoe groter de kans is dat hij blijft werken.

Daarom is het steeds meer zo dat hoe groter de heersende omstandigheden zijn op de werkplek van vandaag, hoe groter de kans is dat iemand werk heeft. of zonder werk zit.

 

Lees meer:

Coach Leiden 

Loopbaancoach Leiden 

Business coach

Navigation