Alternatieve Geneeskunde

Natuurgeneeskundige therapeut

 

 

 

 

 

Wetenschappelijk is aangetoond dat het een aantal chronische ziekten kan verlichten. Het is gebruikt om sommige vormen van kanker te behandelen. Het kan cholesterol en bloeddruk verlagen, en is vaak een effectieve aanvulling op de conventionele behandeling van reumatoïde artritis.

Enkele overwegingen alvorens alternatieve geneeswijzen te gebruiken.

Het gebruik van complementaire geneeskunde dient een zorgvuldige bestudering van de beschikbare wetenschappelijke en medische literatuur te vereisen. Het gebruik van natuurlijke producten moet worden gestaafd met bewijs en/of onderzoek dat deze producten veilig en effectief zijn en geen bijwerkingen hebben. Het kan afhankelijk zijn van uw huidige gezondheidstoestand of die van uw dierbare(n), alsmede van de gradaties van ziekte, om een weloverwogen beslissing te nemen over uw keuze voor een complementair alternatief.

Een veilige en effectieve natuurlijke alternatieve geneeswijze is mogelijk niet geschikt voor elke ziekte. Zij is bedoeld als aanvulling op en niet als vervanging van de conventionele gezondheidszorg.

De complementaire geneeskunde kan nuttig zijn om u te laten profiteren van de verschillende voordelen die de conventionele geneeskunde en de traditionele Chinese geneesmiddelen bieden, maar kan ziekten niet voorkomen. Bepaalde ziekten zoals epileptische aanvallen, astma, HIV/AIDS, angst, depressie, bepaalde hoofdpijnen en psychologische problemen (met name stress) kunnen het best door de conventionele geneeskunde worden behandeld.

complementaire geneeskunde kan het gebruik van een kruid, plant of ander extract inhouden; theeën, zalven, kruidenextracten en kruiden; en het gebruik van theeën, roerbakgerechten, en bepaalde massagetechnieken.

Kruiden, planten en andere extracten kunnen in capsulevorm worden ingenomen. Ze kunnen opgelost in water of in vaste vorm worden ingenomen.

o Antihypertensieve kruiden en andere farmacologische of voedingssupplementen worden soms gebruikt om de bloeddruk te verlagen.o Kruiden, planten en voedingssupplementen die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen, worden soms gebruikt om arteriële stijfheid te verlichten, de circulatie te bevorderen, de bloeddruk te verlagen en arteriële spasmen te verlichten. Sommige kruiden, planten en voedingssupplementen die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen, hebben een genezende werking (zij stimuleren of bevorderen de functie van het betrokken weefsel of orgaan).

o Sommige planten en kruiden kunnen worden gebruikt om de pijn en het ongemak veroorzaakt door artritis, verstuikingen en rugpijn te verlichten.o Kruiden, planten en voedingssupplementen kunnen worden gebruikt om de algehele gezondheid van het lichaam te bevorderen, met inbegrip van het cardiovasculaire systeem.o Kruiden, planten en voedingssupplementen worden al duizenden jaren gebruikt in traditionele Chinese en Indiase geneeskundige systemen, met inbegrip van natuurlijke diuretische kruiden en remedies om de effecten van artritis en andere ontstekingsaandoeningen te verminderen.

Hypofysefunctiestoornis, of HRh, is een genetische aandoening waarbij hormonen en de controle van de endocriene functie betrokken zijn. Het is een bijwerking van bepaalde medicijnen en kan tijdelijk worden behandeld door te stoppen met het medicijn. Het gebruik van Hrh kan worden voortgezet als de onderliggende oorzaak van Hrh niet volledig is verholpen. Onderzoekers weten nu dat het toepassen van laserlicht met een vaste concentratie op de hypofyse van levende dieren een aanzienlijk effect kan hebben op de Hrh secretie en de richting en het aantal pulsen dat nodig is om de dosis oraal Hrh effectief te verminderen. Andere onderzoekers hebben een “collectief” effect aangetoond, waarbij een aantal verschillende fytonutriënten collectief kunnen werken om cellulair gedrag te beïnvloeden, bijvoorbeeld de omvang en distributie van eiwitten binnen een cel, of de snelheid waarmee eiwitten worden vrijgemaakt bij eiwitafbraak.

HRh stimuleert een cascade van cellulaire gebeurtenissen, waaronder rek en samentrekking van bindweefsel, productie van volgroeid kraakbeen en proteoglycanen, en afscheiding van neurotransmitters.

lees meer:

Navigation