Cacao ceremonie en begeleiding

Cacao ceremonie

 

 

 

 

Cacao ceremonie staat vaak bekend. een opleiding, training en coaching. Afhankelijk van waar je wilt kijken, wordt het ergens tussen 70% en 80% toegekend, soms in de buurt van 85% tot 95%. Waar de manager (coach of trainer) u helpt te bepalen waar u meer hulp kunt krijgen of waar coaching past in uw huidige baan, om tot een betere u te komen; afhankelijk van welke bronnen u bekijkt, kan het worden gedefinieerd als leiding geven, onderwijzen, coachen en mentorschap, waarbij ze allemaal als gemeenschappelijk doel hebben iemands (of een groep van iemands) prestaties te ontwikkelen.

Helaas, als je kijkt naar wie volgens de literatuur coaching is, vind je een groot aantal van hen die zeer gekwalificeerd zijn, rijk expns en experts in hun omgeving – coaches en trainers. In de praktijk bestaat coaching uit:

Dit laatste punt zou een van de belangrijkste gebieden kunnen zijn waar coaching per definitie tekortschiet, omdat het ervan uitgaat dat de coach niet meer is dan de gids, de “rechterhand” in het proces van een coachingsproces en dat er geen noodzaak is om te onderwijzen, zonder een coach is een deskundige niet verantwoordelijk, met andere woorden, er is geen systeem om licht in mensen te laten schijnen. Het is dus in feite heel snel om problemen op te lossen, maar het is niet snel om actie te ondernemen en verantwoording en resultaatgericht onderwijs hebben altijd een belangrijk element in het spel. Met andere woorden, door te coachen en te coachen helpen we om te leren en te heropvoeden, wat twee heel verschillende dingen zijn, leren, bijscholen en is een proces, in werkelijkheid is het het hele leven! Om te geloven dat coaching ‘beter’ is dan lesgeven en ik persoonlijk zie coaching als een proces van groei en ontwikkeling samen met onderwijscursussen. Ik zie coaching als de katalysator om te krijgen wat we willen – door het overwinnen van barrières voor succesvolle prestaties, om nog maar te zwijgen van de noodzaak om hard te werken.

Geloven dat onderwijzen en trainen minder vitaal zijn dan coachen en dat het een weinig inspirerend, levenloos en minder productief proces is, terwijl er zoveel meer processen en werkwijzen zijn die zulke krachtige resultaten hebben opgeleverd.

De valkuilOver het algemeen wordt coaching gezien als een activiteit om mensen te helpen hun weg vooruit te vinden, om te groeien en te verbeteren. Veel van de cursussen die je op scholen en in organisaties aangeboden ziet worden, gebruiken training en instructie als de hoofdactiviteit in hun cursus. Dat lijkt erg op lesgeven, dus daar gaat het om, nietwaar? En dat is het ene voordeel dat coaching heeft ten opzichte van training; coaching kan een activiteit zijn voor bijna elke benadering – of het nu gaat om trainer zijn, groepsbegeleider, als gastspreker, manager of manager ontwikkeling, team- of persoonlijke coach. Het is allemaal hetzelfde proces en gaat ervan uit dat wat je doet is iemand helpen groeien. Wat is het ook alweer?

Een beetje onderzoek naar het leven en de resultaten van super achievers onthult dat ze beide gebruikten. In de loop der jaren in onze eigen organisaties, maar ook geraadpleegd door vele bedrijven die de uitdagingen van de multi-miljoen dollar business volgen, een aantal van de grootste uitdaging die ik heb gehad is de persoon die klaagt dat ze niet naar het volgende niveau van prestatie en groei kunnen komen – de persoon die klaagt dat ze het bijhouden van de administratie accepteren, maar ze kunnen het werk eigenlijk niet doen. Het is een no brainer dat zodra de succes barrière wordt doorbroken of onbewust gemanipuleerd het zeer waarschijnlijk is dat de poging om vooruit te komen snel uit de hand zal lopen.

Om een coachingsseminar echt kort te maken moeten we ons afvragen wat volgens u de kritische factor voor succes is. In mijn coaching hoorde ik als voorbeeld dat van leiders in het bedrijfsleven dat velen in alle cursussen die ze in uw organisatie waren ‘zelf van’ en ‘self-OG’ en weinig aandacht besteed aan de ‘andere kant van het hek’ dat de kant waar de ‘andere’ nodig beoordeeld, coaching, bang om resultaten te leveren en gecertificeerd als een persoon, GESCHIKT om dit te doen, door gewoon het vinden van een coach, die coach na verloop van tijd blijft werken met uw bedrijf en uw bottom line. Na verloop van tijd heb ik het bewijs gezien dat coaching 500% werkt voor een bedrijf in tegenstelling tot strategieën. Ik kan ook getuigenissen lezen waarin de trainer/coach zegt: “Ik behaal de resultaten voor mijn klanten en uw manager”. Ik ben altijd blij met een baas die dat doet voor zijn managers en het bedrijf.

De laatste sleutel is volgens mij de sleutel die coaching zo vitaal maakt voor succes. Terwijl een opleiding een lading van een onderwerp kan behandelen, zoals de managementconcepten, vaak met een kort tijdsbestek voordat de opleiding voltooid was.

lees meer:

Navigation