Coaching voor bedrijven

 

Online coaching

 

 

 

 

 

De zakenwereld biedt tegenwoordig veel technologische vooruitgang en veel problemen wanneer het gaat om het managen van mensen en het leiden van een organisatie. Online coaching kan helpen deze problemen te overwinnen en maakt de zakenman zeer populair.

Coaching is een bedrijfstechniek die veel wordt gebruikt door managementadviesbureaus en door stichtingen van werknemers. Managers en hoger personeel houden vaak van de objectiviteit en de steun die deze techniek biedt, zodat zij deze voor hun werknemers gebruiken. Coaching heeft ook vele andere namen gekregen – life coaching, executive coaching, executive coaching en team leadership training, bijvoorbeeld.

Eenvoudig gedefinieerd helpt een coach de coachee zijn professioneel en persoonlijk leven te verbeteren door dichter bij een probleem te komen en hem te helpen het op te lossen. De coachee wordt alleen “Coachee” genoemd omdat hij in deze context de persoon is die het probleem oplost. De coaching is zacht, ondersteunend en aanmoedigend. De gewenste resultaten kunnen echter van coachee tot coachee verschillen.

Een van de belangrijkste motieven voor coaching in het bedrijfsleven is de opbouw van een andere persoon. Deze persoon is gekwalificeerd als de “initiatiefnemer” op grond van zijn positieve instelling, vastberadenheid, ervaring, vaardigheden en vermogen om verantwoordelijkheid op zich te nemen. Deze persoon kent zijn sterke en zwakke punten. Zijn neiging en gedachten moeten dus worden beïnvloed door zijn collega’s en zijn gedrag.

Als u in loondienst of in het bedrijfsleven werkzaam bent, bent u waarschijnlijk bekend met degenen die consultants inhuren. Een bedrijfseigenaar kan bijvoorbeeld een consultant om advies vragen over het verbeteren van zijn bedrijf, zakelijk succes of algemene persoonlijke ontwikkeling. Veel bedrijfseigenaren en leidinggevenden zijn voortdurend op zoek naar advies van onbekende specialisten van buitenaf. Coaches huren consultants in om zowel hen als de andere persoon te helpen bij het verbeteren van hun leven en de manier van werken van de organisatie.

Op dezelfde manier weten leiders in een organisatie dat zij niet geleerd hebben hun eigen leven te leiden, ook niet het leiderschap van een team of een interne familie. Coaches geven graag richting, maar leren vooral hun eigen leven te leiden. Coaching is een manier van spiegelen en het afpellen, om een analogie te stelen, van alle lagen van zelfopgelegde beperkingen die een laag van muren creëren waar niemand doorheen kan ontsnappen.

Wat kunnen wij als leider of manager leren van de bedrijven en hun leiders? 1. Sommige bedrijfsleiders hebben het zo druk dat ze vaak het grootste deel van hun tijd besteden aan het beantwoorden van e-mails en het uitvoeren van taken die verband houden met zijn/haar bedrijf. Het is vrij onmogelijk om enige focus of concentratie te hebben, met name op een belangrijke, hoog geprioriteerde taak wanneer je wordt onderbroken door binnenkomende e-mails en de telefoon die om 2.15 uur ‘s nachts rinkelt of constante eisen van collega’s en lijnen.2. Sommige leiders besteden het grootste deel van hun tijd aan het praten met anderen over hun privé-werkgerelateerde training en probleemoplossing, zoals Facebook, Kindles, mate cursuswerk en vitaminen. Toch hebben ze geen tijd om te communiceren met de teamleden en hen te motiveren voor hun gezamenlijke werk en ontwikkeling.3. Sommige leiders lijken te vinden dat ze het gewoon te druk hebben om relaties te ontwikkelen met hun collega’s en ondergeschikten door middel van coaching of zelfs een eenvoudig gesprek.

De coach is geen goeroe; een coach is er alleen om u te helpen uw leven op uitmuntende wijze te leiden terwijl u de vaardigheden ontwikkelt om de problemen aan te pakken waarmee u bijna dagelijks wordt geconfronteerd. Coaching vervangt niet het vermogen om met de dagelijkse moeilijkheden om te gaan. Coaching zal u helpen obstakels of uitdagingen in uw leven te herkennen en te overwinnen. Het zal u helpen oplossingen en opties te zien die voor u beschikbaar zijn. Veel professionele “zakenmensen” hebben een coach om hen te helpen betere beslissingen te nemen en er vervolgens naar te handelen.

Welke executive coaching vaardigheden hebben de leiders of managers in uw organisatie nodig om Executive Coaching eenvoudig en gemakkelijk te maken? 1. Goede leiders en managers weten al hoe ze een goede luisteraar en communicator moeten zijn. Ze weten hoe ze mensen moeten motiveren en hoe ze input van anderen moeten aanvaarden. Dit vereist het vermogen tot interactie, communicatie, conflictoplossing en het verkrijgen van de buy-in voor wat u doet en uw programma.2. Goede leiders en managers investeren tijd om te luisteren naar de mensen om hen heen en ook naar hun eigen intuïties, instincten en coaching vaardigheden. Dit vereist een kennis en rijkdom aan intuïtieve eigenschappen en een natuurlijk enthousiasme voor mensen.3. Goede leiders en managers zetten zich in om zichzelf en hun vaardigheden regelmatig te ontwikkelen. Zij houden verbeterprogramma’s bij en luisteren naar feedback en commentaar. Als gevolg daarvan zijn ze flexibel, aanpasbaar, dynamisch en gedreven door zelfevolutie.

Dezelfde kenmerken van executive coaching kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op de verkoop-, marketing- en operationele teams in elke onderneming.

Werken met een ervaren executive coach getraind in emotionele intelligentie en het opnemen van leiderschap assessments zoals de BarOn EQ-i (TM) 360 kan u helpen een leider te worden die barrières voor succes doorbreekt. U kunt een leider worden die gewrichten nastreeft.<|het beste in hun teams en mensen en in zichzelf ontketenen.

lees meer:

Navigation