De meester van het leven

 

Gezondheid

McKenna vertelt ons dat het doel van het leven groei is: Zij wijst op het metabolisme van het zaad en haar lezing van de Bijbel (symboliek voor “ziel” en “zielsbewustzijn”). Mijn lezing van de Bijbel als mens is het ontwikkelen van de mens, het aantrekken van lijders, zodat zij een staat van zijn zullen aannemen. Dit zal dan tot uiting komen in het doel van het leven. Sommige mensen zijn geroepen om anderen te helpen, sommigen om in de wereld te dienen in nieuwe hoedanigheden en sommigen om in de wereld te zijn en er een zorgvuldige en liefdevolle feedback aan te geven. Het is pas naarmate we rijper worden en dichter bij onze hoogste verwachtingen komen dat we ons doel vinden, vooral wanneer we de meer ontwikkelde ondersteunen. Tenslotte, er is geen religieus, niet-religieus, of zelfs spiritueel leven, het is onze persoonlijke expressie van leven. Dat is een bewuste praktische spiritualiteit.

Een geweldige bevestiging die we kunnen maken in Jezus’ naam is:

“De meester kwam kijken wat mijn ergste dingen waren en zei dat ik het beter zou doen.”

Dus, groei is wat we zoeken. En, we moeten dit gemakkelijker zien.

Er is niets dat onze Schepper nog niet heeft gedaan. Niet om onze zonden te vergeven; om onze angst te verzachten; om onze diepste wonden te verlossen. Toch worden we zo afgeleid door problemen en verwarring dat we niets anders zien. We worden zelfs afgeleid door het ego met zijn voortdurende gedachten. Het ego vreest zijn diepten, het leeft in wanorde. Wij. het ego.

We hebben al veel besproken: metafysische wetten, wetenschap, spiritualiteit, geleide strategie, biografieën en waarschuwende verhalen, ervaring en opvoeding, relaties en advies. We zouden een hernieuwde honger moeten hebben om waarheidsgetrouw en creatief te leven, om de bewuste auteurs van ons leven te zijn, om dieper inzicht te hebben. We moeten anders reageren op ons bestaan – ieder mens, iedere nanoseconde, ieder menselijk wezen. De wurggreep van het ego op ons wordt verzwakt door de dingen anders te doen. We kunnen niet aan onszelf ontsnappen, maar we kunnen wel anders reageren.

Een bewust verlangen om in harmonie te leven met zowel het materiële-meren als het spirituele cursussen van de ademhaling is wat we onderwijzen in boeken. Laten we nu oefenen, in ons dagelijks leven, niet alleen theoretisch, om de praktijk van het centreren en centreren te schrijven en over te brengen door actief deel te nemen aan de wereld van het lichaam, de wereld van energie waar we heen gaan om opnieuw en in integriteit geboren te worden.

Half oktober 2011 woonde ik de 50e jaarlijkse Yoga Dag bij van het Boeddhistisch Centrum van West-Australië. Dit was een dag waarop de traditionele meditatie, yoga, centraal stond. (Je weet wel, de boeddhistische oefeningen zijn het tegenovergestelde van wat ik normaal beoefen in de Inner Mastery Yoga lessen). Yoga verbindt ons met onze ademhaling via het fysieke lichaam. En, ik dacht dat Goddelijk Zelfbewustzijn een aspect was van wat ik in yoga kwam beoefenen?

Ik had nog nooit gemediteerd in de opleidingsklas van de instructeurs. Ik was bang. Ik had de pech me aan te sluiten bij een groep van de enige lelijkste mensen die ik kende en dat zijn de stille. Ik was niet klaar voor, noch bereid om de verschrikkingen onder ogen te zien die ze me zouden vertellen te moeten doorstaan. Deze zeer enge beelden moesten weggeduwd worden. Alles wat herinnerde aan lijden of aan hen die lijden, dat mocht er gewoon niet in. Ik doorstond 7 lichamelijke oefeningen (de meeste had ik nog nooit gedaan), ik deed yoga, en ik had een gierige 7-10 uur durende dag yoga onder leiding van mijn instructeur.

Met elk aantal lessen, bleef mijn lichaam helen en mijn geest zich openen. Tijdens de les reikte ik de instructeurs de hand om moeilijke vragen te stellen (of meer vertrouwen te tonen in de houding van de docent), jouda’s te delen, mijn bewegingspatronen te laten zien en te onthullen hoe ik vond dat de yogales verliep. Ik voelde me geïntrigeerd om te zien hoe de lesstof mij als mens zou beïnvloeden.

 

Lees meer:

Ritueelbegeleiding

Spirituele cursussen

Spirituele winkel

Navigation