herbalife voor de interactieve

herbalife

 

 

 

 

herbalife is bekend met de basisdefinitie van coaching dat het een interactief proces is tussen een coach en een cliënt dat de cliënt in staat stelt zijn/haar doelen te bereiken. Het coachingproces houdt in:

– De situatie inschatten/de uitdaging definiëren- Doelen stellen- Actieplannen opstellen en de plannen beheren- Gedrag evalueren en bijsturen- Zichzelf en anderen empoweren volgens het model van de coach- Aanmoedigen, aanmoedigen, uitdagen, faciliteren enz. tijdens de coachingsessie- Duidelijke, open en gestructureerde bevoorrechte feedback aan de cliënt

Laten we eens kijken naar een specifiek voorbeeld van coaching in de wedstrijd: VASTZETTEN. Een coach in dit voorbeeld is een “ideale teamleider”.

Het eerste doel van de coach is de situatie te begrijpen en zich volledig te richten op het begrijpen van de winnende formule van het team (dat door de coach wordt gecoacht). De coach genereert dan de “prioriteiten” van het team en – met de toestemming van de teamleden – leidt het team onder de leiding van de coach. Als we naar de situatie kijken. Het team is vrij getalenteerd, elke persoon in het team heeft individuele vaardigheden, zelfs de individuele spelers hebben ego’s en eigenschappen die nauwelijks bekend zijn bij de anderen. De gelegenheid is niet alleen om het team te trainen, maar ook om hen de kans te geven om te groeien en zich te ontwikkelen op individueel niveau. Vanuit dit oogpunt is coachen een Win-Win situatie voor de coach en het team/de teams.

In de bovenstaande voorbeelden hebben wij een zeer eenvoudige en gemakkelijke coaching G Dorance overwogen, waarbij de coaching kort is, gericht op het team als de ideale cliënt en de volgende coachingbehoeften:

– Om het niveau van de teamspeler te ontwikkelen – kennis, resultaten- Om een teamcultuur op te bouwen zodat het team competitief wordt op teamniveau- Om een prestatiecultuur in het team te ontwikkelen- Om toestemming te geven aan het team om creatieve risico’s te nemen in het team

Het is ook de moeite waard te bedenken dat coaching een zeer algemeen doel is – het kan voor elk team/team worden gebruikt en elke situatie moet een “leuke” zijn. Enkele situaties zijn:

– Als team voor een sportteam- Bedrijfsteam- Publieksteam- Conferentieteam- Via coaching van je team en het leveren van een cruciale bijdrage zoals het doneren aan een goed doel of aan een stichting- Het stellen van nieuwe doelen voor het team- Het team helpen om uitstekende resultaten te behalen- De rol van het team veranderen van klant naar coach- Het ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden van het team- De gewoonte kweken om moeilijke directe beslissingen te nemen- Het team als individu te ontwikkelen.

Dit is de eenvoudige versie van het coachingkader. Meer dan eenvoudige coaching kan een enorme impact hebben op andere mensen, vooral in de sector van de helpende kwalen. Kankerpatiënten, patiënten met depressies, en vele andere groepen hebben behoefte aan coaching. Mijn ervaring is dat mensen door coaching hun doelen in het leven bereiken. Coaches / Coaching centra zijn in vele delen van de wereld een realiteit aan het worden. Veel mensen van hun websites hebben coaching gehad. Ik heb gemerkt dat veel coaches niet in staat zijn om alle rollen te dekken die coaching kan spelen. Zij zijn niet in staat om nee te zeggen omdat coaching te maken heeft met meer dan één gebied voor alle deelnemers. Naar mijn mening is coaching echter een “idioom van de menselijke omstandigheden

Navigation