Hoe een gezond levenspatroon te behouden?

 top view of tomato salad arugula avocado lemon in white plate on pink background - gezond  stockfoto's en -beelden

Zowel in mijn werk als in mijn privéleven heb ik een burn-out gehad. In beide gevallen concentreerde ik me op wat op dat moment het voordeel was en niet het nadeel. In beide gevallen werd mijn concentratie in het voordeel omgezet, ten koste van het teleurstellen van mijn team. In beide gevallen deed ik weinig of niets om de hersteltijd in te halen.

Nadat ik het bedrijf had verlaten, was ik me veel meer bewust van zowel de voor- als de nadelen van het beroepsleven. Het voordeel was dat ik naar mijn werk kon gaan wanneer ik wilde, en vrije dagen kon nemen met weinig smoesjes zoals ik wilde. De nadelen omvatten alle normale problemen van het dagelijkse werkleven. Voortdurend onderbreken, weinig tijd hebben om mijn werk bij elkaar te passen, moeite hebben om in mijn steeds drukker wordende team te passen, niet weten waar ik op een bepaalde dag heen ging, 30 mijl van mijn kantoor wonen, en steeds meer moeite hebben om mezelf te organiseren, laat alleen daadwerkelijk iets doen.

Toen ik er later op terugkeek, realiseerde ik me dat ik een extreme burn-out had omdat ik ervoor koos meer tijd te besteden aan dingen die ik niet echt leuk vond, waarvan ik wist dat ze me ofwel ongelukkig zouden maken of zelfs in verlegenheid zouden brengen. Ik had te maken met het opruimen van een schijnbaar onbelangrijke troep op het werk of het omgaan met mijn even geërgerde en steeds meer gefrustreerde baas. Mijn team werd het beu om hun project niet op tijd af te krijgen. Ik was steeds vergeetachtiger op het werk en steeds vergeetachtiger thuis. De route torums en schreeuwpartijen op het werk maakten de situatie alleen maar erger. Ik begon extra minuten toe te voegen voor 'persoonlijke' dingen, zoals proberen ervoor te zorgen dat het kantoor schoon was en geen grote puinhoop toen het onze dagelijkse routine werd.

Toen, net zoals een personage uit een Tomchecked-leeslijst opduikt en weg van kantoor, begon ik mijn baan niet te waarderen op de manier waarop ik had gehoopt. Ik hield het niet vol en al snel leek het alsof ik er alleen was om te komen opdagen of naar huis te rennen. Ik had niet zoveel contact met mijn personeel als vroeger. De dagen van rijden van en naar het werk zonder mobiel contact waren allang voorbij. Toen ik later een mondelinge beoordeling moest maken zonder aantekeningen, waren al mijn belangrijkste beslissingen schriftelijk. Mobiele telefoons waren gewoon een hulpmiddel voor mij geworden en ik kon de voordelen ervan niet langer schuwen.

Ik moest het onder ogen zien. De oude vaardigheden die ik tijdens mijn opleiding en tijdens mijn jaren in de industrie had aangescherpt, stonden op het punt achterhaald te raken. Ik zou moeten veranderen. Maar zou dat niet het beste zijn? Stel je voor hoe goed het zou zijn om hetzelfde voor anderen te kunnen doen zonder mezelf te 'beroven'?

Ik had een plan, maar het vereiste niet dat ik plotseling geïnteresseerd raakte in schoonmaken, herziene artikelen schrijven of uitbraken plannen. Wat ik nodig had, was een volledig fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht. Ik was niet ziek, ik was niet aan het mopperen, ik had grotendeels vrede met mijn leven. Wat ik nodig had, was enthousiast worden over mijn leven. Dus ik deed wat ik moest doen en hier is hoe ik bleek.

7 tips om een ​​gezond levenspatroon te behouden

1) Leef in het huidige moment

stream-of-bewustzijn denken

2) leer elke pijn en les te herkennen en te erkennen

3) lach, niet ten koste van jezelf, maar om de grappige dingen

4) spreek dankbaarheid uit voor wat je wel en niet hebt verloren

5) bouw uw eigen Smallumanity-antilichamen – immuunsysteem in uw lichaam dat is ontworpen om de meeste ziekten te weerstaan ​​zonder negatieve gevolgen

6) eet om alert en op de bal te blijven

7) oefen de meeste dagen

Tips om nee te zeggen:

1) neem niet alles serieus

2) alles is een feedbackcyclus – maak keuzes die je leven helpen in de richting te gaan die jij wilt

3) maak tijd voor jezelf

4) bescherm jezelf tegen de grote, slechte wereld door mensen jou te laten zijn. Zonder je schild sta je de wereld toe je aan te vallen

5) maak tijd voor je vrij door je energie te besteden aan je ware roeping. Maak er het belangrijkste van dat je elke dag doet.

6) Onthoud dat jij de baas bent over je leven – Leef je principes.

7) Denk aan de gevolgen van je principes. (Niet die van hen.) De gevolgen kunnen kanker, hartfalen, diabetes of zelfs een vroegtijdige dood zijn

Bedenk dat je principes heel anders kunnen zijn dan die van je vrienden, je familie of wie je ook helpt. Maar concentreer je niet op je schild. Als het er in uw leven uitziet en voelt dat degenen die u helpt een langer, gezonder, rijker en bevredigender leven kunnen leiden, dan zijn dat de resultaten die u wenst. Burnout re-integratie

Voor meer informatie over een leven van kwaliteit en niet alleen kwantiteit, en contant geld, klik hier.

Navigation