Het spirituele doel van het leven

Spirituele begeleiding

WAAROM wil je de spirituele kant van het leven ontdekken?

Heel eenvoudig, omdat een spiritueel bewust persoon optimistisch is, een dromer is, verder wil met zijn leven, en door de ervaring van zijn dag, alleen mogelijkheden en doel ziet. Een emotioneel bewust persoon ziet meer problemen, en ziet zichzelf als slachtoffer – als sociale outcasts, ook al zijn ze geweldige mensen.

Mensen die spiritueel bewust zijn beseffen dat hun vermogen om hun doel in het leven te kennen, hun roeping te begrijpen, verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven en de mensen daarin, de sleutel is om zichzelf en anderen open te stellen voor een nieuwe wereld. Maar al te vaak wordt gevreesd dat zij door deze weg te gaan op een gegeven moment zullen worden uitgebuit, of in situaties terecht zullen komen waarin zij worden beschimpt. Het is inderdaad in deze omstandigheden dat mensen zich vaak overgeven en van hun pad naar heiligheid afvallen naar het waargenomen idee dat ze verder kunnen met hun leven. Inzicht in de problematische weg van het leven kan dus een gevoel van vreugde en vrijheid teweegbrengen.

Als u spiritueel bent, bent u op zoek om spiritueel bewust te zijn, te leren over uw fysieke en spirituele kant, en vrij te zijn van de banden van een materialistisch, zogenaamd rechtschapen leven dat leidt tot spirituele dood. Als je meer wilt weten over hoe Geest ontstaat in het mentale/emotionele lichaam en hoe je het ego kunt doorzien, hoe het samenwerkt met de denkgeest die ons leidt naar licht van bewustzijn in de schemering van de denkgeest.

ontvouwt zich. Niet alleen een innerlijke transformatie – de LAuna manier doet dit – maar ik heb mensen gekend die zichzelf in een oogwenk zegenden, en in staat waren om nederig, oprecht een geliefde voor de eerste keer te herkennen, en een aanwezigheid van vrede, leiding en geruststelling voelden die hun eigen verbeelding te boven ging. Echt, de beste manier om te zien is door zelfbewustzijn en de visualisatie van licht. Dit kan gemediteerd worden, met opzet gedaan worden, met verbeelding, of gewoon aan het bewustzijn overgelaten worden. Door onszelf open te laten staan voor de spirituele kant van het leven, kunnen we de geest ons laten vinden. Het zal door de ervaring van deze staat van egoloosheid zijn dat we verandering zullen gaan zien en in gang zetten. Zelfs in pijn en tragedie zal deze daad verder gaan en genezing brengen, voorbij de pijn zelf. Door naar die transcendente plaats van zelfbewustzijn te komen – en niet het andere, van onecht zijn – kunnen we steeds meer de hulp van de geest inroepen om met onze alledaagse uitdagingen om te gaan. Je zult jezelf aardiger gaan vinden en anderen zullen je aardiger gaan vinden als je vrij wordt – vrij van elke gehechtheid aan het ego.

Wat is het spirituele doel van het leven?

Waarom weten we dan dat er een spirituele kant aan het leven is? Waarom moeten we weten dat er iets is waarvoor we hier zijn? Waarom moeten we weten wat we met ons spirituele zelf moeten doen?

Iedereen is op een missie, ongeacht de definities van missie en doel in het leven. We hebben een doel voor ons bestaan, en dat is om iets belangrijks te doen, of om een doel te bereiken dat we voor onszelf hebben gesteld.

“Ik ben hier om mezelf te ontdekken.” Dit is een interessante gedachte, maar waar komt die vandaan? Stelt dit ons werkelijk in staat om er iets aan te doen, en ons dus te conformeren aan deze context? Of is dit een maatstaf voor de kracht van het idee?

“Ik ben hier om mezelf te verwijderen van het triviale gebruik dat ik tot nu toe heb vereenvoudigd in het leven van deze wereld.” Dit is een prachtig sentiment, en spreekt van de kern van de persoon, die niets bijzonders heeft gedaan, maar zich eenvoudigweg heeft verwijderd en er iets aan heeft gedaan om zichzelf en anderen te helpen.

“Ik ben hier om mezelf open te stellen voor de wereld, en mijn best te doen om oprecht van dienst te zijn.” Nogmaals, veel en compassievolle overdoses, die spreken over het spirituele zelf en ontwikkelingsagenda.

“Ik moet de oneindige ruimte verkennen die ik inneem.” Dit gaat over wat bereikt kan worden binnen de fysieke wereld. Er komt meer bij kijken dan het basisbewustzijn dat we zijn wie we zijn en dat we alles kunnen. Dit is tenslotte een verkenning.

“Ik wil zorgvuldig loskomen van lijden en handelen met een liefdevol doel.” De ervaring van waar mededogen is moeilijker te verkrijgen dan we denken. We voelen ons waarschijnlijk op ons gemak met meer lijden, en houden misschien wel van deze vorm van lijden.

Wat is het spirituele doel van het leven?

Er liggen enorme mogelijkheden op ons te wachten. Het hele doel van het leven is daarin te vinden. In de illusies van dualiteit en afscheiding komt een enorm potentieel tot uiting. In de vriendelijkheid, het begrip en de toegewijde vrijheid van de menselijke geest wordt ons het grootste geschenk gegeven van zelfbewustzijn en de mogelijkheid om onze ervaring van het leven en van het leven te verbeteren.

Lees meer:

Bewustwording 

Spirituele begeleiding

Navigation